Zorggroep Solis biedt ‘fysiotherapie op afstand'

07 november 2010 -
Deel dit op facebook!Twitter dit!Deel dit op LinkedIn!
Zorggroep Solis
Thuis revalideren van een aandoening kan nu ook op afstand worden begeleid. Zorggroep Solis is gestart met het revalideren met behulp van EvoCare.
Na een persoonlijk intake, krijgt de cliënt een therapiecomputer mee naar huis, met daarop de software met een individueel therapieprogramma. De bediening van de computer gaat gemakkelijk met een touch-screen.

Therapieprogramma
Het therapieprogramma is speciaal samengesteld voor de aandoening van de cliënt. De oefeningen en het gebruik van de EvoCare computer worden eerst onder begeleiding van een therapeut getraind. Vervolgens kan de cliënt thuis de oefeningen zelfstandig doen. Gedurende het oefenen worden er door de computer filmpjes en foto's gemaakt. Via een GPRS-verbinding worden deze naar de therapeutencomputer van de fysiotherapeut gestuurd. De therapeut geeft via de computer feedback op de oefeningen en/of geeft antwoord op vragen van de cliënt. Tussentijds kunnen desgewenst altijd persoonlijke afspraken gemaakt worden met de fysiotherapeut. 

Duitsland
In Duitsland is EvoCare al jaren in gebruik en zijn er al vele tienduizenden cliënten die met succes gebruik hebben gemaakt van deze teletherapie. Zorggroep Solis heeft deze succesvolle therapieaanpak gekocht en heeft in het Stedenvierkant Deventer, Apeldoorn, Zwolle en Zutphen het alleenrecht om te mogen werken met EvoCare.

Toenemende vraag
De vraag naar fysiotherapie neemt toe en met behulp van EvoCare, kunnen fysiotherapeuten efficiënter worden ingezet. Daarnaast neemt de vraag naar thuisbehandeling toe. Zorggroep Solis speelt graag op deze ontwikkeling in. Daarnaast stimuleren wij onze cliënten op deze manier om de regie en de verantwoordelijkheid tot herstel in eigen hand te nemen. Intensiever oefenen met EvoCare komt het herstel ten goede. Momenteel zijn er vijftien therapiecomputers voor cliënten beschikbaar.

Meer over de Solis Zorgroep: 'Ouderenorganisatie Solis gaat eigen weg' (artikel in Zorgmarkt 2008-nr. 6)
Stuur door title=
Reageer title=
(0 reacties)
Afdrukken
Er zijn nog geen reacties ontvangen...

Nieuwsbrief

Tijdschrift

Gratis digizine

Focus op Zorg

Vacatures

Bron:

Blog Q-Consult

Q-consult
Consultants Jacob Hofdijk en Ruben van Zelm schrijven regelmatig over ontwikkelingen in de gezondheidszorg.
 

Blog Alexander Monro Ziekenhuis

Chirurg/algemeen directeur Jan van Bodegom doet regelmatig verslag van 'zijn' ziekenhuis in oprichting: het Alexander Monro Ziekenhuis, het eerste borstkankerziekerhuis in Nederland.
 

Twitter Zorgmarkt

Twitter mee, gebruik #zorgmarkt
Volg Zorgmarkt op twitter

Video

Scène KiZ-congres: onnodige zorg?

Interessante links