Zorginstelling Pleyade schrapt 200 banen

26 juni 2013 -
Deel dit op facebook!Twitter dit!Deel dit op LinkedIn!
ANP
Bij de Arnhemse zorginstelling Pleyade verdwijnen tweehonderd banen. Er wordt steeds minder zorg vergoed en het is de bedoeling dat mensen langer thuis blijven wonen en dus minder snel naar een zorginstelling gaan. De organisatie verwacht daardoor minder cliënten te krijgen en dus is er minder personeel nodig.

Dat liet een woordvoerster dinsdag weten. 'Dit hoort bij het herstelplan om in te spelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Tijdelijke contracten worden al niet meer verlengd. We hopen zo tot zo min mogelijk gedwongen ontslagen te komen.' Er werken momenteel elfhonderd mensen bij Pleyade. De instelling overlegt op 9 juli met de vakbonden over een sociaal plan.

Vakbond Abvakabo FNV vindt de maatregelen van Pleyade prematuur: 'Pas in november gaat de Tweede Kamer een besluit nemen over de bezuinigingen. Wij zijn nog volop actie aan het voeren om de bezuinigingen tegen te houden. We vinden het wat vroeg om dit soort maatregelen nu al te nemen', aldus Marian Beldsnijder van Abvakabo. Volgens Abvakabo-bestuurster Lilian Marijnissen is daarnaast eerder al gebleken dat de zorginstelling de boel financieel niet op orde heeft.

Stuur door title=
Reageer title=
(0 reacties)
Afdrukken
Er zijn nog geen reacties ontvangen...

Nieuwsbrief

Tijdschrift

Gratis digizine

Focus op Zorg

Vacatures

Bron:

Blog Q-Consult

Q-consult
Consultants Jacob Hofdijk en Ruben van Zelm schrijven regelmatig over ontwikkelingen in de gezondheidszorg.
 

Blog Alexander Monro Ziekenhuis

Chirurg/algemeen directeur Jan van Bodegom doet regelmatig verslag van 'zijn' ziekenhuis in oprichting: het Alexander Monro Ziekenhuis, het eerste borstkankerziekerhuis in Nederland.
 

Twitter Zorgmarkt

Twitter mee, gebruik #zorgmarkt
Volg Zorgmarkt op twitter

Video

Scène KiZ-congres: onnodige zorg?

Interessante links